Metaixmio 
Αιχμς #16
απ το Μεταχμιο, τον Πολυχρο, το Οξυγνο
30/4/2015
www.metaixmio.gr
 
Τα να μας
Τα Βραβεα Βιβλου δημιουργθηκαν απ τα Public για να δσουν «βμα» σε εσς, τους αναγνστες, στε να αναδεξετε, ψηφζοντας, τα αγαπημνα σας βιβλα για τη χρονι που μας πρασε (2014). Οι δημοφιλστερες πνες ελλνων και ξνων συγγραφων περιμνουν την ψφο σας ως τις 17 Μαου. Ψηφστε στο www.publicbookawards.gr και αναδεξτε το βιβλο που αγαπσατε απ τις εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ο πολυβραβευμνος συγγραφας Γιργος Συμπρδης μιλ για τις ηρωδες του νου του βιβλου, τις Μεγλες γυνακες του.
Η συγγραφας, σκηνοθτιδα και ηθοποις Λνα Κιτσοπολου, ββηλη και σαρκαστικ, μας εξηγε τι εναι Το μτι του ψαριο. Δετε το βντεο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Η σουηδζα συγγραφας Τove Alsterdal θγει αυτ το λεπτ και σνθετο ζτημα με καταπληκτικ μαεστρα και απλυτη ισορροπα στο εξαιρετικ επκαιρο αστυνομικ μυθιστρημα Οι γυνακες στην παραλα.

ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Οι εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αγαπον, υποστηρζουν και εκδδουν συστηματικ αστυνομικ λογοτεχνα δη απ το 2001. Για περισστερες πληροφορες για τα να βιβλα και τους συγγραφες μας ξεφυλλστε τον νο μας κατλογο που σχεδιστηκε ως οδηγς στα μονοπτια της αστυνομικς λογοτεχνας σε λο τον κσμο.

LEONARDO DA VINCI: ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Ο Λεονρντο Ντα Βντσι εναι σως ο πιο πολπλευρος απ λους τους μεγλους καλλιτχνες και θεωρεται αρχετυπικ μορφ του αναγεννησιακο Ουμανιστ. Ταυτχρονα μως αποτελε και μα απ τις πιο μυστηριδεις ιστορικς προσωπικτητες. Με αφορμ την επτειο του θαντου του (2 Μαου 1519), λστε το ανιγμα της πολυσχιδος προσωπικτητας του ιταλο καλλιτχνη με οδηγ την πλοσια εικονογραφημνη βιογραφα Leonardo Da Vinci, Πτσεις του μυαλο απ τον πολυβραβευμνο συγγραφα Τσαρλς Νκολ.

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΠΟΛΚ

Τον Μιο του 1948 λαμβνει χρα η διαβητη υπθεση δολοφονας του αμερικανο δημοσιογρφου Τζορτζ Πολκ, για την οποα καταδικστηκε -κατ κοιν σμερα ομολογα δικα- ο Γρηγρης Στακτπουλος. Το τελευταο ργο της συγγραφα Σοφας Νικολαδου Χορεουν οι ελφαντες πραγματεεται, με μυθιστορηματικ τρπο, τη διαβητη υπθεση Πολκ και, κυρως, τη δκη και την καταδκη του Στακτπουλου.

ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ

Γεννθηκε στη Σρο, πριν απ 110 χρνια, στις 10 Μαου 1905 και υπρξε νας απ τους σημαντικτερους μουσικος του ρεμπτικου τραγουδιο. Στο βιβλο Μαρα μτια: Ο Μρκος Βαμβακρης και η συριαν κοινωνα στα χρνια 1905-1920 ο συγγραφας Μνος Ελευθερου στνει να καλειδοσκοπικ κεμενο στο οποο συνδυζει την προσωπικ μαρτυρα του διου του Βαμβακρη για τα πρτα νεανικ του χρνια με πλοσιο αρχειακ υλικ.
Πολυχρος
Με αφορμ την τελευταα περιπτεια του ντετκτιβ Βεντουζνι με ττλο Το μυστικ της φκιας απ την Ελνη Σβορνου στνουμε να εργαστριο Περιβαλλοντικς Εκπαδευσης για το θαλσσιο περιβλλον, το Αιγαο και τις Κυκλδες: τη ζω μας.
Οξυγνο

Μη χσετε την εκδλωση-αφιρωμα στον εμβληματικ Στφαν Τσβιχ, ναν απ τους σημαντικτερους γερμανφωνους συγγραφες, με αφορμ την πρσφατη ανθολογα των εκδσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Πετε μας τη γνμη σας.
Οι εκδηλσεις μας

Aφιρωμα στον εμβληματικ αυστριακ συγγραφα Στφαν Τσβιχ, την Τρτη 5 Μαου 2015, στις 8 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε συνεργασα με τη διαδικτυακ πλη για το βιβλο BΟOK PRESS.

     
Την Τετρτη 6 Μαου 2015, στις 7:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλεο ΠΛΕΙΑΔΕΣ, ο Πτρος Τατσπουλος σας περιμνει σε μια κουβντα για τη ζω και το ργο του.

Δετε περισστερα…

  Δετε περισστερα…

Η Τατινα Αβρωφ παρουσιζει το νο της μυθιστρημα Δκα ζως σε μα τη Δευτρα 11 Μαου 2015, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλεο-καφ BOOKTALKS, στο Π. Φληρο.
     
«Εμαι τυχερς χι που γεννθηκα λληνας;» αναρωτιται ο συγγραφας Κστας Ακρβος στο τελευταο του μυθιστρημα Αλλζει πουκμισο το φδι. Το Σββατο 16 Μαου 2015, στις 7 μ.μ., θα παρευρεθε στο Κτμα Μπλλου, στον γιο Δημτριο Πιερας, σε μια συζτηση με αφορμ το βιβλο του.

Δετε περισστερα…
  Δετε περισστερα…
Νες κυκλοφορες

 
Βασλης Γκουρογιννης

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

να μυθιστρημα για τη σχση ενς ντρα και μιας γυνακας με τη σοφ και διεισδυτικ ματι του βραβευμνου συγγραφα. να μυθιστρημα υπερρεαλιστικ, χειμαρρδες, ηθικ, σεμνο, χριστιανικ, αθεστικ, θεολογικ, σαρκαστικ, ποιητικ. Προπντων, μια αλληγορα για την πλη του ανθρπου με το μυστριο της ζως.
  
 
Γιργος Συμπρδης

ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η Σοφα Ματρζου ζει στην πλατεα Βικτωρας αλλ κθε Κυριακ εκκλησιζεται στον γιο Παλο, στο Ρουφ. Απ τη μια μερι ο κκλος των πιστν και οπαδν του ιερα και απ την λλη ο κατ πολ νετερς της Σταρος και η παρα των ποπτων φλων του. Η ιστορα μιας γυνακας που μπορε να αγαπει μχρι τλους, ακμα κι ταν οδεει προς την ξοδο.

16,60 € 14,94 €


 
9,90 € 8,91 €


 
Γιργος Δενδρινς

ΠΑΕΙ Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ;

να ψυχοθεραπευτικ μυθιστρημα εθνικς αντασης. Μια στιρα της σημερινς κοινωνικς κατστασης με σπαρταριστ επεισδια, απ τον συγγραφα του μπεστ σλερ Απ’ τα κκαλα βγαλμνα.
 
 
Λνα Κιτσοπολου

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ

H βραβευμνη συγγραφας επιστρφει με ιστορες γραμμνες με τον δικ της ιδιμορφο και οξ τρπο. Οι ρωες αυτν των ιστοριν, με αφορμ τη ματαιτητα της ζως, η οποα κθε λγο και λιγκι μας παρενοχλε λους, θα τρελαθον· απ τη φυσικ τρλα που κατακλζει κθε ανθρπινη παρξη.

15,50 € 13,95 €


 
  12,20 € 10,98 €


 
Κρστοφερ σεργουντ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΡΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΕΝΑ


Μια τυχαα συνντηση σε να τρνο με προορισμ το Βερολνο γνεται η αφετηρα μιας στενς φιλας ανμεσα στον γγλο καθηγητ Ουλιαμ Μπρντσο και τον ελαφρς μυστηριδη και αντιφατικ κριο ρθουρ Νρις και η βση ενς κλασικο μυθιστορματος που απαθανατζει την πολιτικ νταση και το πθος στο Βερολνο της δεκαετας του 1930.
 
 
Paul Auster

Η ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

Το αυτοβιογραφικ αφγημα του μεγλου αμερικανο συγγραφα, το οποο αναφρεται στα παιδικ και νεανικ του χρνια. Μσα απ την οπτικ αρχικ του γιου και στη συνχεια του πατρα, ο Auster συλλογζεται για τη ζω και τον θνατο, τη μοναχικ φση της αφγησης και της συγγραφς.

14,40 € 12,96 €

 
15,50 € 13,95 €
 
Herman Koch

ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ


Μια πρξη βας θα διαταρξει την ειδυλλιακ ατμσφαιρα των οικογενειακν διακοπν του δκτωρ Μαρκ Σλσερ στο εξοχικ του σταρ της υποκριτικς Ραλφ Μγιερ και η σκοτειν πλευρ των πραγμτων θα αποκαλυφθε. Κανες δεν μπορε να εμπιστευτε κανναν πλον. Οι ιδανικς διακοπς μετατρπονται σε εφιλτη.
 
 
Τσαρλς Μπουκβσκι

PULP

Ο Νκι Μπιλιν εναι νας αλκοολικς ιδιωτικς ντετκτιβ με πολλ προβλματα. Σαν να μην φταναν οι γκμενες, το ποτ, η λλειψη ρευστο και το μανιασμνο του εγ, οι υποθσεις που αναλαμβνει εναι τουλχιστον  σουρεαλιστικς. Μια ωδ στην αστυνομικ λογοτεχνα ενς απ τους πλον απολαυστικος και επιδραστικος καλτ συγγραφες του 20ο αινα.

15,50 € 13,95 €

 
14,40 € 12,96 €
 
Kristina Ohlsson

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


Δο χρνια μετ την εξαφνιση της Ρεμπκα Τρλε, το διαμελισμνο πτμα της ανακαλπτεται τυχαα σε να δσος. Σντομα, στην δια περιοχ βρσκονται δο ακμα πτματα για να περιπλξουν την υπθεση. Τα πργματα γνονται εξαιρετικ δσκολα για την ερευντρια Φριεντρκα Μπργιμαν ταν το νομα του συντρφου της συγκαταλγεται ανμεσα σε αυτ των υππτων…
 
 
ντριου Λιν

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Σειρ: «Οι περιπτειες του νεαρο Σρλοκ Χολμς»
Ο νεαρς Σρλοκ Χολμς βρσκεται στην Οξφρδη, προκειμνου να καλψει τα εκπαιδευτικ κεν που φησαν τα ταξδια του. Ωστσο, η προσοχ του διασπται συνεχς απ τις φμες σχετικ με κλεμμνα μλη πτωμτων. Προσπαθντας ν’ ανακαλψει τον δρστη, θα βρεθε μπλεγμνος στην καρδι ενς επικνδυνου μυστηρου που σχετζεται με να κινομενο σπτι.

16,60 € 14,94 €

 
13,30 € 11,97 €
Best Sellers

 
 Τατινα Αβρωφ

ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ
    Will Durant

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
  Gillian Flynn

ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
feedback
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    Ιπποκρτους 118, 11472 – Αθνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr
$$UNSUBSCRIBELINK$$

Please consider the environment before printing
Αυτ το e-mail δεν μπορε να θεωρηθε spam εφσον αναγρφονται τα στοιχεα του αποστολα και οι διαδικασες διαγραφς απ τη λστα παραληπτν. Αν εσαστε σε αυτ τη λστα κατ λθος για οποιονδποτε λλο λγο θλετε να διαγραφε το e-mail σας, ειλξτε το παρακτω link UNSUBSCRIBE / ΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αυτ το μνυμα σμφωνα με το ρθρο 14 του Νμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α) πληρο τις προποθσεις της Ευρωπακς νομοθεσας περ διαφημιστικν μηνυμτων: "Κθε μνυμα θα πρπει vα φρει τα πλρη στοιχεα του αποστολα ευκρινς και θα πρπει να δνει στον δκτη τη δυναττητα διαγραφς. Directiva2002/58/EC του Ευρωπακο Κοινοβουλου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπακο Κοινοβουλου".

twitter facebook youtube