Metaixmio 
Αιχμς #15
απ το Μεταχμιο, τον Πολυχρο, το Οξυγνο
27/3/2015
www.metaixmio.gr
 
Τα να μας
Τα ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket επστρεψαν δυναμικ στις 11 Μαρτου με δκα νους ττλους, φτνοντας πλον συνολικ τους τριντα. Οι εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτζουν την πολ μεγλη επιτυχα της σειρς με ναν πρωττυπο διαγωνισμ! Επιλξτε πντε απ τους ττλους των βιβλων τσπης και συνθστε με αυτος μια δικ σας ιστορα, για να κερδσετε κι λλα pocket βιβλα!
Η ταινα «Τα δικ μας παιδι», που κλεψε τις εντυπσεις στο τελευταο Φεστιβλ Βενετας και εναι βασισμνη στο μυθιστρημα του Herman Koch Tο δεπνο το οποο χει μεταφραστε σε 37 γλσσες και χει κυκλοφορσει σε 53 χρες, θα βρσκεται απ τις 7 Μαου 2015 στις ελληνικς κινηματογραφικς αθουσες.
Στις 3 Μαρτου 2015 η Βασιλικ Ακαδημα του Εδιμβοργου εξλεξε 56 συνολικ να μλη, κορυφαους λογοτχνες και επιστμονες, μεταξ των οποων και τον δημοφιλ συγγραφα Ian Rankin.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τη φετιν Παγκσμια Ημρα Υγεας (7 Απριλου) ανακαλψτε λα τα μυστικ για μια καλτερη ζω μσα απ ενδιαφροντα βιβλα καταξιωμνων επιστημνων απ τον χρο της υγεας. Μθετε σα χρειζονται για να βελτισετε την ψυχικ και σωματικ σας κατσταση, να ενισχσετε την καθημεριν σας απδοση, να αποφγετε τις ασθνειες.
Πολυχρος
Για τρτη φορ μσα στην δια σχολικ σεζν ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανογει τις πρτες του σε σους ενδιαφρονται για αυτομρφωση και δι βου μθηση, συμπεριλαμβνοντας στο νο πργραμμα του Απριλου-Ιουνου νους κκλους δο πολ πετυχημνων σεμιναρων, καθς και να νο σεμινριο δημιουργικς γραφς παιδικο βιβλου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Οι εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Ελληνικ Εταιρεα Προστασας Αυτιστικν Ατμων προσκαλον εκπαιδευτικος, γονες, φροντιστς και συνοδος ατμων με αυτισμ σε ενημερωτικ ημερδα με αφορμ την Παγκσμια Ημρα Ατμων με Αυτισμ και το βιβλο Γιατ χοροπηδ, να αγρι σπει τη σιωπ του αυτισμο του Naoki Higashida.
Οξυγνο

Οι εγγραφς μλις ρχισαν για τον νο κκλο σεμιναρων που ξεκιν στο ΟΞΥΓΟΝΟ τον Απρλιο του 2015 και θα διαρκσει ως και τον Ιολιο. Το ανανεωμνο πργραμμα περιλαμβνει σεμινρια δημιουργικς γραφς, κατρτισης επιμελητν – διορθωτν κειμνων για αρχριους και προχωρημνους, μετφρασης, δημιουργικς γραφς παιδικο βιβλου, αφγησης, παραγωγς ραδιοφωνικν εκπομπν.
Πετε μας τη γνμη σας.
Οι εκδηλσεις μας

Ο Δμος Παπγου-Χολαργο τιμ τον συγγραφα Νκο Θμελη με μια εκδλωση την Τετρτη, 1 Απριλου 2015, στις 7:30 μ.μ., στο Δημαρχεο-Πνευματικ Κντρο του Δμου.

     
Tην Πμπτη, 2 Απριλου 2015, στις 7:30 μ.μ., ο Λων Α. Ναρ παρουσιζει στο βιβλιοπωλεο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, στη Θεσσαλονκη, το νο του βιβλο Το παιχνδι της εξδρας. Σχολιασμνα συνθματα απ τα ελληνικ γπεδα.

Δετε περισστερα…

  Δετε περισστερα…

Με αφορμ τη συναρπαστικ βιογραφα της ρτεμις Κοπερ Πτρικ Λη Φρμορ: Μια περιπτεια, θα πραγματοποιηθε την Πμπτη, 2 Απριλου 2015, στον χρο της ΠΥΡΝΑΣ, στις 7 μ.μ.. συζτηση για τον Πτρικ Λη Φρμορ, τον μεγαλτερο ταξιδιωτικ συγγραφα της εποχς μας.
     
Την Τετρτη, 15 Απριλου 2015, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλεο IANOS, ο δημοσιογρφος  Νκος Θρασυβολου συνομιλε με τον δημιουργ Μνο Ελευθερου για το ργο και τη ζω του, ανιχνεοντας τον νθρωπο-συγγραφα.

Δετε περισστερα…
  Δετε περισστερα…
Νες κυκλοφορες

 
Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΕΧΟΦ

Σταυρολα Αργυροπολου (εισαγωγ – ανθολγηση –  μετφραση)
Μια επιλογ απ διηγματα του Αντν Τσχοφ, τα οποα δνουν μια διαφορετικ εικνα του πολυσνθετου ργου του μεγλου αυτο δημιουργο, αναδεικνοντας λιγτερο γνωστς πτυχς του. Ιστορες βουτηγμνες στο μαρο χιομορ, στο μυστριο και στον ερωτισμ, πολλς απ τις οποες μεταφρζονται πρτη φορ στα ελληνικ.
  
 
Ο ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΒΑΧ

Γιτα Λαγουδκου (εισαγωγ – ανθολγηση –  μετφραση)
Μια αντιπροσωπευτικ επιλογ απ διηγματα και νουβλες ενς απ τους σημαντικτερους γερμανφωνους συγγραφες λων των εποχν. Η συγκεκριμνη κδοση περιλαμβνει αφενς ργα που χουν δη μεταφραστε, αλλ που η λογοτεχνικ τους αξα εναι τσο μεγλη στε η ιδα μιας νας προσγγισης εναι εξαιρετικ προκλητικ, και αφετρου κεμενα που μεταφρζονται για πρτη φορ και αποκαλπτουν εκ νου την αριστοτεχνικ του γραφ.

16,60 € 14,94 €


 
16,60 € 14,94 €


 
Hakan Nesser

ΑΡΑΙΟ ΔΙΧΤΥ

πειτα απ μια ξφρενη νχτα ο Γινεκ Μτερ ξυπν χωρς να θυμται τποτα και με το πτμα της γυνακας του στη μπανιρα του σπιτιο του. Για τον κακτροπο επιθεωρητ Βαν Βτερεν οι ρευνες θα εναι πυρετδεις και η εξλιξη της ιστορας συναρπαστικ μχρι την τελευταα σελδα. να αριστουργηματικ ψυχολογικ θρλερ που καθιρωσε τον επιθεωρητ Βαν Βτερεν ως ναν απ τους κορυφαους ντετκτιβ παγκοσμως.
 
 
Tove Alsterdal

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

να συναρπαστικ θρλερ με πρωταγωνστριες τρεις πολ διαφορετικς γυνακες των οποων οι ζως δοκιμζονται. Οι πορεες τους θα διασταυρωθον και θα τις οδηγσουν στη σκοτειν πλευρ της πραγματικτητας: εκε που ο νμος δεν χει καμι ισχ και το κακ κυβερν πσω απ τα προσχματα του πολιτισμο.

15,50 € 13,95 €


 
  16,60 € 14,94 €


 
Σλα Σμουκα

ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΕΝΟ


Η Χιοντη ντερσον αρχζει να δχεται μηνματα απ ναν κρυφ θαυμαστ, που αγγζει τα ρια της εμμονς. Φανεται μλιστα πως γνωρζει περισστερα πργματα για το παρελθν της απ’ σα η δια. Η Χιοντη βρσκεται για λλη μια φορ σε θανσιμο κνδυνο, εν πρπει να αντιμετωπσει τα πιο σκοτειν μυστικ της ζως της για να βρει τον τρπο να νικσει τον διχτη της, ναν νθρωπο που η ψυχ του εναι μαρη σαν τον βενο.
 
 
Μαριγ Αλεξοπολου

ΤΟ ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟ

Στη να συλλογ ποιημτων της Μαριγς Αλεξοπολου η παλαιτερη και η νετερη γενι, χωρς ποτ να βρεθον, συνομιλον αθρυβα μσα απ την κοιν τους ιδιοσυγκρασα, στω προερχμενες απ καιρος διαφορετικος αλλ το διο αββαιους και ρευστος, απ τη μετεμφυλιακ ρημαγμνη Ελλδα μχρι την Ελλδα της κρσης και της απγνωσης.

9,90 € 8,91 €

 
8,80 € 7,92 €
Best Sellers

 
 Τατινα Αβρωφ

ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ
    Jo Nesbο

Ο ΓΙΟΣ
  Eric Berne

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
feedback
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    Ιπποκρτους 118, 11472 – Αθνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr
$$UNSUBSCRIBELINK$$

Please consider the environment before printing
Αυτ το e-mail δεν μπορε να θεωρηθε spam εφσον αναγρφονται τα στοιχεα του αποστολα και οι διαδικασες διαγραφς απ τη λστα παραληπτν. Αν εσαστε σε αυτ τη λστα κατ λθος για οποιονδποτε λλο λγο θλετε να διαγραφε το e-mail σας, ειλξτε το παρακτω link UNSUBSCRIBE / ΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αυτ το μνυμα σμφωνα με το ρθρο 14 του Νμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α) πληρο τις προποθσεις της Ευρωπακς νομοθεσας περ διαφημιστικν μηνυμτων: "Κθε μνυμα θα πρπει vα φρει τα πλρη στοιχεα του αποστολα ευκρινς και θα πρπει να δνει στον δκτη τη δυναττητα διαγραφς. Directiva2002/58/EC του Ευρωπακο Κοινοβουλου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπακο Κοινοβουλου".

twitter facebook youtube