Metaixmio 
Αιχμς #11
απ το Μεταχμιο, τον Πολυχρο, το Οξυγνο
19/12/2014
www.metaixmio.gr
 
Τα να μας
να βιβλο εναι πντα το πολυτιμτερο δρο και οι εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας διευκολνουν στις επιλογς σας προτενοντας ττλους για κθε γοστο.
Με αφορμ την κυκλοφορα του λευκματος του γελοιογρφου Κστα Μητρπουλου, πραγματοποιεται κθεση γελοιογραφας στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, απ τις 12 Δεκεμβρου 2014 ως τις 15 Ιανουαρου 2015.
Το Υπουργεο Πολιτισμο και Αθλητισμο ανακονωσε πρσφατα τις βραχεες λστες για τα Κρατικ Λογοτεχνικ Βραβεα, για βιβλα που εκδθηκαν το 2013. Δετε τις υποψηφιτητες των εκδσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΣΑΣ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΓΚΡΑΦΙΤΙ

Οι εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας φρνουν σε επαφ με την «τχνη του δρμου», τη ριζοσπαστικ μορφ καλλιτεχνικς κφρασης με την οποα καλλιτχνες-ακτιβιστς παρεμβανουν στα αστικ τοπα λης της υφηλου.

Ο PATRICK COCKBURN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Την Τρτη, 9 Δεκεμβρου 2014, ο συγγραφας και δημοσιογρφος, ανταποκριτς της εφημερδας Independent στη Μση Ανατολ, Patrick Cockburn επισκφτηκε την Αθνα και μλησε για την νοδο του Ισλαμικο Κρτους.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2015 ΓΙΑ «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ»

Η κινηματογραφικ μεταφορ του παγκσμιου μπεστ σλερ της Τζλιαν Φλιν «Το κορτσι που εξαφανστηκε» εναι υποψφια σε τσσερις κατηγορες στις Χρυσς Σφαρες 2015, μεταξ των οποων αυτ του καλτερου σεναρου.

ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΥΓΕΙ… ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΑ...

Μοιραζμαστε μαζ σας τις αιχμς του 2014. Για το 2015 σας υποσχμαστε νο συναρπαστικ ταξδι.
Πολυχρος
πειτα απ εννα χρνια πετυχημνης λειτουργας, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ συνεχζει δυναμικ με να πλοσιο και ανανεωμνο πργραμμα σεμιναρων για τη να χρονι.

Με σινεφλ διθεση συνεχζεται το πετυχημνο βιωματικ εργαστριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Με αφορμ κινηματογραφικς ταινες, συζητμε, μοιραζμαστε συναισθματα και προσπαθομε να λσουμε το κουβρι των ανθρπινων σχσεων. τοιμοι; Μπετε στο παιχνδι.

Με αφορμ να βιβλο της σειρς ψυχολογας των εκδσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συζητμε,  προβληματιζμαστε και γνωρζουμε καλτερα τον εαυτ μας και τους γρω μας.
Οξυγνο

Οι εγγραφς μλις ξεκνησαν για τον νο κκλο σεμιναρων του ΟΞΥΓΟΝΟΥ, που θα διαρκσει απ τον Ιανουριο ως και τον Μρτιο του 2015. Εκτς απ τα τακτικ σεμινρια που συνεχζονται επιτυχς για τρτη πλον χρονι, το πργραμμα περιλαμβνει νες θεματικς και συνεργτες.

Οι Βραδις Μυστηρου εναι να ζωνταν παιχνδι ρλων με στοιχεα δραματοποησης και πρωττυπα σενρια, βασισμνα στην αστυνομικ λογοτεχνα. Εστε για λγες ρες ο επιθεωρητς, ο πρτος και ο τελευταος λγος σς ανκει…

Η Σχολ Γονων «Γονις δεν γεννισαι, γνεσαι!» προσεγγζει παλις και νες θεματικς εντητες, βασισμνη στην επιστμη της ψυχολογας και τις πιο σγχρονες ρευνες, μσα απ ενδιαφρουσες πληροφορες, συζτηση και δραστηριτητες.
Πετε μας τη γνμη σας.
Νες κυκλοφορες

Τατινα Αβρωφ

ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ

Η γνωστη ζω του πολιτικο Ευγγελου Αβρωφ-Τοστσα μσα απ τη ματι της κρης του. να ιστορικ μυθιστρημα που εναι ταυτχρονα βιογραφα, μαρτυρα και ταξδι αναζτησης.
     
Μιχλης Γεννρης

Ο ΣΑΞΟΦΩΝΙΣΤΑΣ

Βυζαντιν παραμθι. Σγκα κοσμοπολιτισμο. Μυθιστρημα καλλιτεχνικς μαθητεας. Μα προπαντς, αυτοπρσωπη εξομολγηση των μυστικν μιας ασυμββαστης ψυχς.

18,80 € 16,92 €


 
15,50 € 13,95 €


λκη Ζη

ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΦΑΜΠΕΡ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ

Ειδικ συλλεκτικ κδοση που συνοδεεται απ audio book, στο οποο η συγγραφας διαβζει το βιβλο της.
Η λκη Ζη αφηγεται την ιστορα των νεανικν της χρνων, «το παραμθι της ζως της», που ξεδιπλνεται απ τη Σμο ως την Αθνα, απ τη δικτατορα του Μεταξ και τα Δεκεμβριαν, ως το 1945, τη μρα του γμου της με τον Γιργο Σεβαστκογλου.
     
Μιχλης Γκανς

Τ’ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ
Ποιματα και αφηγματα λλων

Ο Μιχλης Γκανς ανθολογε συγγραφες και κεμενα  που χουν επηρεσει τον διο και τις δημιουργες του. Συγκροτε, τυπα, μια προσωπικ ανθολογα κειμνων, ποησης και πεζογραφας που αγαπ και ξεχωρζει.

19,90 € 17,91 €


 
14,40 € 12,96 €


Νκος Δαββτας

Η ΕΒΡΑΙΑ ΝΥΦΗ

Αθνα − Βερολνο − Θεσσαλονκη. Μια να γυνακα αναζητ στοιχεα για την εμπλοκ του πατρα της στον αφανισμ των Ελλνων Εβραων. Με πρσχημα τη ζωγραφικ, στη σκι γνωστων θυμτων, οικογενειακν φαντασμτων και μιας αδιρατης ενοχς, πασχζει να ανακαλψει το λεπτ ριο ανμεσα στη ζω που ζομε και στη ζω που επινοομε.
     
Κστας Ακρβος

ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΡΙ

Εκενος στην Τασκνδη, πολιτικς πρσφυγας του Εμφυλου. Οι δικο του, φλοι και αντπαλοι, στην Ελλδα του ’50 και του ’60. Μοναδικ γφυρα ανμεσ τους η αλληλογραφα. Τα χρνια περνον, οι πληγς δσκολα επουλνονται, η πατρδα «του» τραβει τον δρμο της…

11,00 € 9,90 €


 
9,90 € 8,91 €


Κρστοφερ σεργουντ

ΑΝΤΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Με φντο τη δεκαετα του ’30, το βιβλο ξαναζωντανεει τη λμψη και τον βορκο, την υπερβολ και την καταπεση της βερολινζικης κοινωνας. Ο σεργουντ σκιαγραφε ανθρπινες ζως που απειλονται απ την νοδο του ναζισμο.
     
Κνουτ Χμσουν

Η ΠΕΙΝΑ

Το πιο δημοφιλς και πολυμεταφρασμνο ργο του νομπελστα συγγραφα εναι μια περιγραφ της μοναξις και της εξαθλωσης του ανθρπου που κνει το «λθος» να επιδδεται σε πνευματικς και δημιουργικς δραστηριτητες.

14,40 € 12,96 €


 
14,40 € 12,96 €


Paul Auster

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

νας απ τους σπουδαιτερους συγγραφες παγκοσμως καταγρφει το πρασμα του χρνου στο σμα, τον νου και τη δημιουργικτητ του. να βαθι συγκινητικ κεμενο για τα γηρατει, μα και για την δια τη ζω.
     
Annabel Lyon

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η συναρπαστικ ιστορα της φιλας δο κορυφαων προσωπικοττων, του καινοτμου φιλοσφου και του ανκητου στρατηλτη, των οποων οι απψεις για τον κσμο εξακολουθον να επηρεζουν τον τρπο σκψης μας ως σμερα.

13,30 € 11,97 €


 
15,50 € 13,95 €


Ian Rankin

ΑΓΙΟΣ  ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ;

Ο κορυφαος και δημοφιλστερος συγγραφας αστυνομικο στη Μ. Βρετανα στο νο του βιβλο τοποθετε για λλη μια φορ στο προσκνιο τους δο επιθεωρητς του, τον θρυλικ Τζον Ρμπους και τον καινοργιο Μλκολμ Φοξ.
     
Arne Dahl

ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Μια ιστορα αγπης βουτηγμνη στο αμα που χει κθε λλο παρ ευτυχ κατληξη, με τους εμπλεκμενους να φτνουν σε επικνδυνα συναισθηματικ κρα.

16,60 € 14,94 €


 
16,60 € 14,94 €


Karin Fossum

ΚΑΡΜΕΝ

Μια κατδυση στις σκοτειντερες πτυχς της ανθρπινης φσης, να ξοχο μυθιστρημα με αλησμνητους ρωες που θα αποτυπωθον στον νου και στην καρδι του αναγνστη.
   
Pedro Juan Gutiérrez

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ

Ο Πδρο Χουν Γκουτιρες, ο συγγραφας, συνομιλε με το λτερ γκο του, τον πρωταγωνιστ των μυθιστορημτων του με το διο νομα, τον Πδρο Χουν. νας αποκαλυπτικς διλογος για επδοξους συγγραφες και για σους θλουν να μθουν τα μυστικ της συγγραφικς τχνης.

12,20 € 10,98 €


 
13,30 € 11,97 €


Wendy Lower

ΟΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Ο ρλος των Γερμανδων στα ναζιστικ πεδα θαντου

Η εκπληκτικ καταγραφ της Wendy Lower σχετικ με τον ρλο που διαδραμτισαν οι Γερμανδες στο ανατολικ μτωπο των ναζ εναι μα ρωμαλα αναθερηση της ιστορας. Η γενοκτονα εναι και δουλει των γυναικν, αν και οι αποδεξεις γι’ αυτ μειναν κρυμμνες εβδομντα ολκληρα χρνια.
   
Peter Boghossian

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΘΕΑΣ

να ργο γραμμνο με ακρβεια, πθος, ανθρωπι και ευφυ λογικ σκψη, να βιβλο που θα φωτσει κθε σκεπτμενο νθρωπο που παραμνει ανοιχτς και περεργος. Μια ανλυση των μηχανισμν της πστης, σε αντιπαραβολ με τους μηχανισμος της λογικς.

16,60 € 14,94 €


 


14,40 € 12,96 €


Λων Α. Ναρ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ
Σχολιασμνα συνθματα απ τα ελληνικ γπεδα

Ποιοι εμπνονται τα συνθματα που ακογονται στα γπεδα; Αποτελον, ραγε, μια σγχρονη εκδοχ «δημοτικν τραγουδιν»; Το ποιητικ, πολλς φορς, περιεχμενο των συνθημτων, το απσταγμα κοινωνικς εμπειρας, καθς και η συναισθηματικ τους λειτουργικτητα τα κνουν να χουν μια αναμφισβτητη λαογραφικ αξα.
   
Jen Campbell

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ!
Ξεκαρδιστικς ατκες πελατν σε βιβλιοπωλεα

να πανηγυρικ βιβλο για λα τα βιβλιοπωλεα, μικρ και μεγλα, καθς και για τους βιβλιοπλες με σπινθηροβλο πνεμα που μοχθον καθημεριν, πως επσης και για τους αμτρητους και τελεως διαφορετικος μεταξ τους πελτες που περνον καθημεριν το κατφλι ενς βιβλιοπωλεου.


12,20 € 10,98 €
 
9,90 € 8,91 €
Best Sellers

 
Τατινα Αβρωφ

ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ
    Paul Auster

ΣΑΝΣΕΤ ΠΑΡΚ
  Camilla Lackberg

Ο ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
feedback
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    Ιπποκρτους 118, 11472 – Αθνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr
$$UNSUBSCRIBELINK$$

Please consider the environment before printing
Αυτ το e-mail δεν μπορε να θεωρηθε spam εφσον αναγρφονται τα στοιχεα του αποστολα και οι διαδικασες διαγραφς απ τη λστα παραληπτν. Αν εσαστε σε αυτ τη λστα κατ λθος για οποιονδποτε λλο λγο θλετε να διαγραφε το e-mail σας, ειλξτε το παρακτω link UNSUBSCRIBE / ΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αυτ το μνυμα σμφωνα με το ρθρο 14 του Νμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α) πληρο τις προποθσεις της Ευρωπακς νομοθεσας περ διαφημιστικν μηνυμτων: "Κθε μνυμα θα πρπει vα φρει τα πλρη στοιχεα του αποστολα ευκρινς και θα πρπει να δνει στον δκτη τη δυναττητα διαγραφς. Directiva2002/58/EC του Ευρωπακο Κοινοβουλου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπακο Κοινοβουλου".

twitter facebook youtube