Metaixmio 
Αιχμς #10
απ το Μεταχμιο, τον Πολυχρο, το Οξυγνο
27/10/2014
www.metaixmio.gr
 
Τα να μας

Nesbomaniacs, ενωθετε! Με την ολοκλρωση της σειρς Χρι Χλε, δνουμε ραντεβο στο αμφιθατρο του Αθνα 9.84 την Τετρτη 29 Οκτωβρου.
Ο κορυφαος αμερικανς συγγραφας ετοιμζει νο μνημειδες μυθιστρημα, συναντ το ελληνικ αναγνωστικ κοιν σε μια μοναδικ εκδλωση στη Στγη Γραμμτων και Τεχνν, και υπογρφει βιβλα σε μεγλα βιβλιοπωλεα της Αθνας.
Ακμα μια σημαντικ δικριση για τη σπουδαα συγγραφα απ το Τμμα Επιστημν Προσχολικς Αγωγς και Εκπαδευσης του ΑΠΘ.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΣΕΠΗ – ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ
Δκα να pocket κυκλοφρησαν αυτ τον μνα. Αστυνομικς περιπτειες, αριστουργματα της παγκσμιας λογοτεχνας, βιβλα-σταθμο της νεοελληνικς πεζογραφας και συναρπαστικς βιογραφες. Ζητστε τα σε λα τα βιβλιοπωλεα.

«ΤΟ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Το Travel Plan και οι εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας καλον σε να μοναδικ ταξδι στο πολυπολιτισμικ Πρα με ξεναγ τη συγγραφα Ι Τσοκνα και το ομνυμο βιβλο της.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2014 THE ATHENS PRIZE FOR LITERATURE
Ανακοινθηκαν οι μεγλες λστες. Δετε τις υποψηφιτητες των εκδσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Πολυχρος

Ενημερωτικ ημερδα για εκπαιδευτικος και γονες στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμ τη Διεθν Ημρα κατ του φασισμο και του αντισημιτισμο

Επειδ η φιλοσοφα μς αφορ λους και η θση της δεν εναι μνο στα βιβλα οτε στα πανεπιστμια, αλλ στην καθημεριντητ μας, σας περιμνουμε σε μια βραδι μησης στον κσμο των σημαντικτερων φιλοσφων.
Οξυγνο

Διδακτικς προσεγγσεις στο πλασιο της περιβαλλοντικς εκπαδευσης για εκπαιδευτικος της Πρωτοβθμιας και της Δευτεροβθμιας Εκπαδευσης

Εργαστριο για φιλολγους με θμα τη διδασκαλα της Νεοελληνικς Γλσσας στο Λκειο με τον φιλλογο και συγγραφα Παναγιτη Χατζημωυσιδη
Πετε μας τη γνμη σας.
Οι εκδηλσεις μας

Ο Κστας Ακρβος παρουσιζει το μυθιστρημ του Αλλζει πουκμισο το φδι, στο βιβλιοπωλεο Δο, στην Ξνθη, την Παρασκευ 31 Οκτωβρου.


     
Μια βραδι με την αγαπημνη συγγραφα μικρν και μεγλων. Η λκη Ζη και το Φμπερ της στη Δημοτικ Βιβλιοθκη Αγας Παρασκευς, τη Δευτρα 3 Νοεμβρου.

Δετε περισστερα…
  Δετε περισστερα…
Η Βσια Τζανακρη στο Public της Τσιμισκ, στη Θεσσαλονκη, παρουσιζει τη να της συλλογ διηγημτων Η καρκλα του κυρου κτορα, την Πμπτη 6 Νοεμβρου.
     
Η Μαρη Κντζογλου παρουσιζει το νο της μυθιστρημα Τα Παλι Ασμια, την Τρτη 11 Νοεμβρου, στο Κντρο Ιστορας Θεσσαλονκης.

Δετε περισστερα…
  Δετε περισστερα…
Νες κυκλοφορες

Μαρη Κντζογλου

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ

νας αλησμνητος ρωτας? της Σεβαστς και του λμερ. Και μια πατρδα αλησμνητη? η Καππαδοκα. Η λσα, με το ημερολγιο της γιαγις της για οδηγ, επισκπτεται τα προγονικ χματα. Κι εκε, ανμεσα σε υπγειες πολιτεες και εκκλησες απκρυφες, θα ζσει τη δικ της ιστορα. μπως θα ζωντανψει το παρελθν;
Το βιβλο κυκλοφορε και σε e-book (epub).

     
Αθην Χατζ

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΦΥΓΕ

Ο Γιννης δηλνει εισοδηματας, εν εναι αισθηματας? η Νταζη εναι Αλικολγος, αλλ τον «Λευτρη» τον παραδχεται μνο απ τη Μοσχολιο? ο Σμος κρβει ξυραφκια σε νερντζια? η ννα χει ξεχσει πως υπρχει? ο γης Τκης αποδεικνεται χρηστος? λοι αυτο γνονται ρωες χωρς πρθεση δικ τους της Ιστορας, κι ανακαλπτουν τι τα ερωτικ τργωνα εναι, στην ουσα τους, πολγωνα.
Το βιβλο κυκλοφορε και σε e-book (epub).

     
Θωμς Κοροβνης

Τ’ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΟΡΟΒΙΝΗ
Ποιματα και αφηγματα λλων

O συγγραφας και τραγουδοποις Θωμς Κοροβνης ανθολογε κεμενα, κυρως απ το ευρ φσμα της νεοελληνικς λογοτεχνας του 20ο αινα, και εξηγε τους λγους για τους οποους επιλγει τους συγκεκριμνους συγγραφες, τη σχση του με πολλος απ’ αυτος, τον τρπο που χουν επηρεσει, παλιτεροι και νετεροι, τον διο και τις δημιουργες του.

     
Παναγιτης Χατζημωυσιδης

ΖΩΝΗ ΠΥΡΟΣ

Ιστορες που ελσσονται στη διακεκαυμνη ζνη του παρντος, μεταξ ιδιωτικς ερωτικς αναζτησης και συλλογικν τραυμτων και σφαλμτων.

     
Γιννης Γρυντκης
Γιργος Δλκος
γγελος Χρτης
κτορας Χρτης

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Ιστορικ παρδοξα

Στο βιβλο αυτ περιλαμβνονται «ανκδοτα» και παρδοξα, που συνοδεονται απ τις ανλογες παραπομπς στις πηγς, και αφορον τα μικρ και τα ασμαντα, τα καθημεριν προβλματα των ανθρπων του Βυζαντου, τον τρπο που ζοσαν, που σκπτονταν, που διασκδαζαν.

     
Paul Auster

ΣΑΝΣΕΤ ΠΑΡΚ

Το πιο πρσφατο μυθιστρημα του μεγλου αμερικανο συγγραφα διαδραματζεται στις ΗΠΑ της οικονομικς κρσης, της χρεοκοπας των νοικοκυριν και των κατασχσεων σπιτιν, και αφηγεται τις ελπδες και τους φβους μιας ομδας αξχαστων ηρων.
Το βιβλο κυκλοφορε και σε e-book (epub).

     
Patricia Cornwell

POSTMORTEM

Το πρτο μυθιστρημα της πιο συναρπαστικς αμερικανδας συγγραφα αστυνομικο εναι το βιβλο που λλαξε το σκηνικ στη σγχρονη αστυνομικ λογοτεχνα και το μνο ργο παγκοσμως που κατρθωσε να κερδσει μσα στην δια χρονι πντε λογοτεχνικ βραβεα (Edgar, John Creasey, Anthony, MacAvity και το γαλλικ Prix du Roman d’Aventure). Σε αυτ και στα επμενα τριντα που ακολοθησαν πρωταγωνιστε η δαιμνια ιατροδικαστς Κι Σκαρπτα για τη δημιουργα της οποας η Cornwell χει τιμηθε με το βραβεο Σρλοκ — καλτερος ρωας αστυνομικς σειρς απ αμερικαν συγγραφα.
Το Ρτσμοντ της Βιρτζνια συγκλονζεται απ μια σειρ στραγγαλισμν. Θα καταφρει ραγε η δυναμικ επιστμονας, εκμεταλλευμενη τις τελευταες εξελξεις της ιατροδικαστικς, να βοηθσει την ρευνα της αστυνομας το γατανκι των φνων θα συνεχιστε;

     
Jo Nesbo

ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Ο νορβηγς πρσβης στην Ταλνδη βρσκεται νεκρς σε ναν οκο ανοχς. Η αποστολ του Χρι Χλε αυτ τη φορ δεν εναι να εξιχνισει την υπθεση, αλλ να την «κουκουλσει». Δεν πρκειται, μως, για τυχαο φνο – κι ο Χρι θα μπλεχτε σε μια ρευνα που καννας δεν ζτησε, και καννας δεν θλει? οτε καν ο διος.
Η δετερη κατ σειρ περιπτεια του καλτ ντετκτιβ Χρι Χλε μετ τη Νυχτερδα εναι να ακαταμχητο θρλερ με σελδες που κυλον σαν νερκι, χρη στην περπλοκη πλοκ, τους ζωντανος χαρακτρες και τις αληθοφανες καταστσεις. 
Με τις Κατσαρδες ολοκληρνεται μχρι στιγμς η σειρ Χρι Χλε και, εθισμνοι με τις ιστορες του δισημου ντετκτιβ, αναμνουμε με αγωνα τη συνχει της απ τον βασιλι της σκανδιναβικς αστυνομικς λογοτεχνας.
Το βιβλο κυκλοφορε και σε e-book (epub).

     
Camilla Lackberg

Ο ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο Ματς Σβριν, ο διαχειριστς των οικονομικν του δημοτικο συμβουλου της Φιελμπκα, νθρωπος συμπαθστατος, χωρς σκις, βρσκεται νεκρς. Και ξαφνικ η εικνα αλλζει – γιατ το θμα κρυβε τρομερ μυστικ... Και η να περιπτεια του Πτρικ και της Ερκα ξεκιν.
Το βιβλο κυκλοφορε και σε e-book (epub).

     
Liza Marklund

ΖΩΝΗ ΥΨΗΛΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

Η δολοφονα μιας σταρ της σουηδικς τηλερασης φρνει τα πνω κτω στη ζω της νικα Μπνγτζον που καλπτει δημοσιογραφικ την υπθεση: η καλτερ της φλη εναι ανμεσα στους υππτους. Το δρμα που θα ξεδιπλωθε μπροστ στα μτια του κοινο εναι συγκλονιστικ...

     
Σλβο Ζζεκ

ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΖΙΖΕΚ

Μια απολαυστικ συλλογ των ανεκδτων που ο Σλβο Ζζεκ χρησιμοποιε στα κεμεν του, διαφωτιστικ για τα ζητματα στα οποα εστιζεται ο προβληματισμς του. Το κωμικ στοιχεο βρσκεται στο επκεντρο του στοχασμο του και εναι γνωστς για τα περφημα ανκδοτ του με τα οποα καταφρνει να συνοψσει με λακωνικ τρπο τη δομ μιας γενικτερης κατστασης σε να ανκδοτο.

     
Naoki Higashida

ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΟΠΗΔΩ
να αγρι σπει τη σιωπ του αυτισμο

Ο βραβευμνος συγγραφας David Mitchell μαζ με τη σζυγ του ανακλυψε και σστησε στο διεθνς κοιν μεταφρζοντας απ τα ιαπωνικ το αξιοσημεωτο βιβλο του Νακι, ενς αυτιστικο αγοριο με μεγλο ταλντο στη γραφ. Μσα απ ερωταπαντσεις το βιβλο εξερευν τις πολπλοκες πτυχς του αυτισμο βοηθντας τον ενδιαφερμενο αναγνστη να καταλβει τι συμβανει στο μυαλ των αυτιστικν.

     
Ben Goldacre

BAD PHARMA
Τα παιχνδια που παζει η φαρμακοβιομηχανα

Το βιβλο του βρετανο γιατρο και επιστμονα Ben Goldacre, βασικο ομιλητ στα Ted, ασχολεται με τα λθη, τα πθη και τις παραλεψεις της σγχρονης φαρμακοβιομηχανας.
Μια διαφωτιστικ μελτη που θα σας εξοργσει, γιατ αναφρεται στο πς τα κρδη των εταιρειν τθενται υπερνω της περθαλψης των ασθενν, στο πς νθρωποι πεθανουν επειδ δεν αποκαλπτονται τα στοιχεα των κλινικν δοκιμν, καθς και στα παιχνδια που παζονται στε να μη φτνουν λα τα δεδομνα στους γιατρος ταν ρχεται η ρα αξιολγησης ενς φαρμκου.

     
David B. Agus

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ
Σντομος οδηγς για καλ υγεα

Ο δκτωρ David Β. Agus, νας απ τους κορυφαους ογκολγους παγκοσμως, ο γιατρς του Στιβ Τζομπς, χει διακριθε για τις καινοτομες που χει επιφρει στην ιατρικ, οι οποες χουν αλλξει την επικρατοσα αντληψη για την υγεα και χουν εμπνεσει ανθρπους σε λο τον κσμο να ζσουν περισστερο και καλτερα. Στχος του στο συγκεκριμνο βιβλο εναι να δσει με τρπο ξεκθαρο και μεσο βασικς πρακτικς που μπορε να υιοθετσει ο καθνας μας στην καθημεριν του ζω στε να ζσει μια ζω γεμτη υγεα.

     
Σλα Σμουκα

ΛΕΥΚΗ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Το δετερο μρος της τριλογας της Χιοντης, μιας εξαιρετικς σειρς αστυνομικν θρλερ που μεταφρζεται σε 37 χρες σε λο τον κσμο και αποτελε παγκσμιο εκδοτικ φαινμενο. Το πρτο βιβλο με ττλο Κκκινη σαν το αμα μγεψε δη τους αναγνστες με τη συναρπαστικ πλοκ του και τη γεμτη ζωντνια και δναμη ηρωδα του. Στο δετερο μρος, να θρλερ που κρατ την αγωνα στα ψη, η Χιοντη ντερσον ταξιδεει στην καλοκαιριν Πργα, με το θερμμετρο να χει χτυπσει κκκινο, και προσπαθε να ξεδιαλνει να παλι, ξεχασμνο μυστικ της οικογνεις της.

       
     
Best Sellers

 
λκη Ζη

ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΦΑΜΠΕΡ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ
    Jo Nesbo

ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ
  Τζλιαν Φλιν

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
feedback
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    Ιπποκρτους 118, 11472 – Αθνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr
$$UNSUBSCRIBELINK$$

Please consider the environment before printing
Αυτ το e-mail δεν μπορε να θεωρηθε spam εφσον αναγρφονται τα στοιχεα του αποστολα και οι διαδικασες διαγραφς απ τη λστα παραληπτν. Αν εσαστε σε αυτ τη λστα κατ λθος για οποιονδποτε λλο λγο θλετε να διαγραφε το e-mail σας, ειλξτε το παρακτω link UNSUBSCRIBE / ΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αυτ το μνυμα σμφωνα με το ρθρο 14 του Νμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α) πληρο τις προποθσεις της Ευρωπακς νομοθεσας περ διαφημιστικν μηνυμτων: "Κθε μνυμα θα πρπει vα φρει τα πλρη στοιχεα του αποστολα ευκρινς και θα πρπει να δνει στον δκτη τη δυναττητα διαγραφς. Directiva2002/58/EC του Ευρωπακο Κοινοβουλου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπακο Κοινοβουλου".

twitter facebook youtube