×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις: Η αρχή της ιστορίας»

Εντατικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις: Η αρχή της ιστορίας»
  • Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-φιλόλογος
  • Διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις
  • Μέρες και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή 15 Μαΐου, 17:00-21:00, και Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 10:00-14:00
  • Κόστος: 90 € - Για φοιτητές και ανέργους: 80 €
  • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Πώς έρχονται οι λέξεις της Σοφίας Νικολαΐδου.


Αναλυτικά:
Στο εισαγωγικό και εντατικό αυτό εργαστήριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή πεζού λόγου: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, σχέσεις εμπειρίας και γραφής, αφηγηματικός χρόνος.
Ό,τι και να έχει στο μυαλό του ο συγγραφέας, το γράψιμο έρχεται γράφοντας. Με την πρώτη φράση, θα αναγκαστεί να κάνει μια σειρά από επιλογές. Γιατί αυτή η λέξη και όχι η συνώνυμή της; Με ποια σειρά θα τοποθετηθούν οι λέξεις; Θα υπακούν σε κάποιον ρυθμό – και σε ποιον; Ποιος μιλάει; Τι θα ειπωθεί και τι θα μείνει ανείπωτο; Θα αφηγηθεί την ιστορία από την αρχή; Και ποια είναι η αρχή;
Η συγγραφή ανοίγει τη βεντάλια των πιθανοτήτων: αν στην πραγματική πραγματικότητα οι δυνατότητες είναι περιορισμένες, στη λογοτεχνία τα πάντα μπορεί να συμβούν.
Το εργαστήριο βασίζεται στη γραπτή άσκηση των συμμετεχόντων. «Οι ιστορίες συμβαίνουν σ’ αυτούς που μπορούν να τις διηγηθούν». Πόσο αλήθεια και πόσο ψέμα είναι αυτό;

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2020

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή αναλυτικού βιογραφικού σημειώματος στο e-mail polychoros@metaixmio.gr
Επιπλέον προσφορές για τους συμμετέχοντες καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας θα βρείτε ΕΔΩ.

Η Σοφία Νικολαΐδου έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες και μεταφράσεις. Το μυθιστόρημά της Χορεύουν οι ελέφαντες (Μεταίχμιο, 2012) μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Melville House. Το μυθιστόρημά της Απόψε δεν έχουμε φίλους (Μεταίχμιο, 2010) μεταφράστηκε στα εβραϊκά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Kester Books· για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature 2010. Το βιβλίο της Καλά και σήμερα (Μεταίχμιο, 2015) τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το έργο προάγει τον διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.
Τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια έχει διδάξει δημιουργική γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2015 κ.ε.), στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2008-2013), σε σεμινάρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2002-2008), στο Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ (2010-2012), στο ΟΞΥΓΟΝΟ και τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (2013 κ.ε.) κ.α.
Από το 1992 έως το 2018 εργάστηκε ως φιλόλογος σε σχολείο. Από το 2019 Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.